RizVN Login

FIT TELO # 8

Napredni trening jedra

akrowheel


Tokrat sem za vas pripravil nekoliko zahtevnejši trening jedra, s katerim boste učinkovito natrenirali mišice trupa.
Trening je sestavljen iz 3 vaj.  
Med treningom se popolnoma osredotočite na svoje gibe in se po najboljših močeh potrudite, da vse vaje izvedete pravilno.

Osnovne informacije o treningu:

<td ">Oprema<td ">Št. vaj<td " valign="top">Način izvedbe<td " valign="top">Št. krogov <td " valign="top">Pavza med vajami <td " valign="top">Pavza med krogi <td " valign="top">Glavne mišice

akrowheel kolešček, uteži
3
8-12 ponovitev
2-4
30-60 s
90-120 s
trupNačin izvedbe je naslednji:
Število ponovitev je le priporočilo. Ko izvajate izteg z rokami vstran, ponovitve štejte za vsako stran posebej (na primer, 8 ponovitev v levo in 8 ponovitev v desno).
Priporočam, da trening opravite kot samostojno enoto na koncu svojega treninga za moč oz. da zamenjate obstoječe vaje za trup s temi. Po želji pa ga lahko v rutino treningov vključite tudi na dneve, ko nimate treninga z utežmi.Vrstni red vaj v treningu:

1. IZTEG TRUPA NAPREJ S SKLECO; leva – desna stran
Postavite se v začetni položaj sklec. V eni roki držite »akrowheel kolešček« in se z njim zapeljete naprej tako, da raztegnete trup, z drugo roko pa naredite skleco. Ves čas pazite, da imate spodnji del hrbta v nevtralni legi, vaš pogled pa je usmerjen v tla.

2. IZTEG Z ROKAMI VSTRAN
Preden začnete z vajo, pazite, da imate ramena potisnjena nazaj, prsni koš potisnjen navzven, pogled pa usmerjen v tla. Spodnjo roko vedno čim bolj iztegnite vstran, pri tem pa pazite, da se s telesom in glavo ne premikate vstran, ampak le gor in dol. Če imate težave z ravnotežjem, kolena nekoliko razširite.

3. UPOGIB TRUPA NA TLEH Z ROČKAMI
Med upogibom trupa držite ročke v iztegnjenih rokah, vaš položaj pa naj bo ves čas pravokoten na tla. Vaš pogled naj bo ves čas usmerjen naravnost proti stropu. Pazite, da je ledveni del križa med vajo ves čas pritisnjen ob tla.

NAMIG
So se vam zdele vaje pretežke, morda nimate ustreznih vadbenih pripomočkov? Nič hudega. Sporočite nam svoje želje in z veseljem vam bomo svetovali, kako si lahko trening ustrezno prilagodite.
Vam je bil trening všeč ali pa imate morda kako vprašanje? V komentarjih pod člankom nas lahko vprašate karkoli in/ali z nami delite svojo izkušnjo.

Na posnetkih: osebni trener Boštjan Šifrer
Posneto v Centru vadbe z osebnim pristopom Vitalno telo

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih