RizVN Login

FIT TELO # 4

Super dvojna TRX kombinacija

 

atomic_sklece
Za ta trening potrebujete le telovadni pripomoček TRX in obilo dobre volje in moči. Trening je sestavljen le iz 2 vaj, a zato nič manj zahteven. Vanj je vključena tudi telesna teža, ki je pri določenih vajah povsem dovolj. Vsaka vaja je namreč sestavljena iz več gibov. Takim vajam pravimo tudi hibridne vaje, saj vključujejo več mišičnih skupin hkrati. In TRX je izjemen prav za izvajanje hibridnih vaj.
Med treningom se popolnoma osredotočite na svoje gibe in se po najboljših potrudite, da vajo izvedete pravilno. Posebej pazljivi bodite na spodnji del hrbta, ki mora biti ves čas, ko ste z obrazom obrnjeni proti stropu, v nevtralni legi. Ko pa ste z obrazom obrnjeni proti tlom, pa pazite, da spodnjega dela hrbta ne spuščate proti tlom. Če tega ne upoštevate, se lahko kaj hitro poškodujete.Osnovne informacije o treningu:

Oprema
TRX
Št. vaj
2
Način izvedbe
2-4-6-8-10 in 10-8-6-4-2
Št. krogov
2
Pavza med krogi
60120 s
Glavne mišice
trup, trebuh, hrbet, zadnja ložaNačin izvedbe je naslednji: Najprej obe vaji ponovite 2-krat, nato 4-krat, 6-krat, …in na koncu še 10-krat. Sledi odmor, nato pa vajo ponovimo še enkrat. A tokrat začnete z 10 ponovitvami in njihovo število zmanjšujete do 2. Med vajami čim manj počivajte. Število ponovitev v treningu je le priporočilo. Lahko jih zmanjšate ali povečate.

Če želite, da bo trening bolj usmerjen v pridobivanje moči, zlasti negativne gibe izvajajte nekoliko počasneje. Lahko pa skrajšate pavzo med krogi in pospešite tempo ter tako še dodatno povečate porabo kisika in pospešite metabolizem.Vrstni red vaj v treningu:

1. TRX upogib kolena z obratnim veslanjem
Pod TRX se ulezite tako, da so vaše roke popolnoma iztegnjene, zadnjica ali hrbet pa se ne dotikata tal. Pete pritisnite ob tla in pokrčite kolena tako, da celo telo povlečete naprej, kot je prikazano na posnetku. Nato se kontrolirano spustite v začetni položaj in se z rokami povlecite čim višje. Pri vaji naj bo celo telo ves čas v liniji.

2. TRX sklece s stranskim odmikom nog in pritegom kolen
Noge vpnite v TRX in se namestite v začetni položaj. Naredite skleco, hkrati pa še stranski odmik nog. Nato kolena pritegnite čim bolj proti prsnemu košu, da začutite trebušne mišice.

Vam je bil trening všeč ali pa imate morda kako vprašanje? V komentarjih pod člankom nas lahko vprašate karkoli in/ali z nami delite svojo izkušnjo.

Na posnetkih: osebni trener Boštjan Šifrer
Posneto v Centru vadbe z osebnim pristopom Vitalno telo

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih