RizVN Login

OMILITE POSLEDICE DOLGOTRAJNEGA SEDENJA

ergoles stol

Danes živimo v času, ko je sedenje del delovnih obveznosti, počitka in uživanja z drugimi besedami preživljanje prostega časa. Ker pa človeško telo ni narejeno za sedenje se nam vedno pogosteje pojavljajo bolečine. To velja zlasti za vse tiste, kateri veliko ur dnevno presedijo za pisalno mizo (računalničarji, komercialisti, odvetniki,...). Poleg sedenja na delovnem mestu sedimo tudi v avtu, doma za mizo in na kavču pred televizijo, na kar pogosto sploh ne pomislimo. Vse to je posledica za bolečine v predelu hrbta.

V članku ne bomo opisovali, kako si moramo namestiti pisarniški stol, da bo kar najbolj služil svojemu namenu. Čeprav upoštevamo vse napotke pravilne namestitve stola (položaj nog, hrbta, glave, rok, višina sedeža, naklon naslona, višina mize...itd) in je sedenje kar najbolj udobno za nas, pa dolgotrajno sedenje ni zdravo za telo.
Sedenje, ki je večino časa statično, pogosto vodi do povečanega stresa v predelu vratu, ramen, nog. Še posebej pa je potrebno nameniti pozornost povečani napetosti in bolečinam v hrbtnem predelu mišic in diskov.


Celoten članek si lahko ogledate s klikom TUKAJ.


Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih