RizVN Login

KAJ DAJEMO NASE?


dezodorantVerjetno vsi dobro poznate rek »Si to, kar ješ«. In zagotovo se strinjate, da ta še kako drži. Ljudje, ki pojedo veliko predelane hrane, preprosto ne morejo pričakovati, da bodo kar pokali od zdravja in življenjske energije. In obratno: Tisti, ki uživajo veliko sveže in nepredelane hrane, se lahko pohvalijo z neprimerno boljšim zdravjem in počutjem. Poudarjam, da je to zelo skrajen primer, pri katerem smo zanemarili vse ostale dejavnike, na primer stres.

Zavedati pa se moramo, da ni le hrana tista, s katero lahko občutno izboljšamo kakovost svojega življenja, zato izpostavljam tole misel: »Si to, kar daš nase.« Vse premalo se namreč govori o škodljivosti kozmetike, čistilnih sredstev, ipd. Mediji so polni oglasov o čudežnih kremah in dišečih dezodorantih, ki so povrhu vsega še zapakirani v čudovito embalažo, ki se ji skorajda ne moremo upreti. Da ne omenjam še vseh izjemnih in neverjetnih, skratka, skoraj nezemeljskih učinkov!

Šalo na stran. Dejstvo je, da večina kozmetičnih izdelkov, ki jih lahko dobimo na naših prodajnih policah, vsebuje težke kovine in sintetične snovi, ki po nanosu na kožo preidejo v telo. Sčasoma lahko na našem zdravju pustijo resne in nič kaj prijetne posledice. Je zato vredno (predvsem pa sploh potrebno), da uporabljate vse te šampone, dezodorante, kreme in ne vem kaj še vse?

Za konec bi vam rad izdal zelo preprost in nadvse čudovit recept za izdelavo domačega dezodoranta, ki je, za razliko od komercialnih dezodorantov, koži in telesu prijazen.

Za domači dezodorant z vonjem limonske trave potrebujete:
- prazno stekleničko s pumpico (kupite jo lahko v trgovinah, kjer prodajajo točene parfume ali uporabite staro prazno stekleničko)
- 50–75 ml prečiščene ali destilirane vode
- 6–8 kapljic kakovostnega eteričnega olja limonske trave
- žličko sode bikarbone  

Eterično olje limonske trave lahko zamenjate s katerimkoli drugim vam ljubim vonjem, a meni se je limonska trava zdela ravno pravšnja za te poletne dni.

Arhiv ostalih fit novičk

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih