RizVN Login

PAS NA TRENINGU

pas

Širok usnjen pas je lahko dober pripomoček na treningih. Tako bodibilderji kot dvigovalci uteži pasove uporabljajo že dolgo, saj tako zagotovijo podporo križu in trebuhu. To še posebej velja takrat, ko dvigujejo težka bremena.
Danes je pas postal že kar del obvezne opreme tudi pri zgolj občasnih obiskovalcih fitnesa. A večina ga na treningu sploh ne potrebuje.

Uporaba pasu je dobrodošla, če imate poškodbo hrbtenice ali kakšen drug zdravstveni problem. Seveda se v takem primeru obvezno posvetujte s svojim zdravnikom.
Pas nam najbolje služi takrat, ko na treningih dvigujemo bremena v območju od 85 % do 90 % maksimalnega dviga in več, oziroma 5 – 6 ponovitev v seriji ali manj.

Večina poprečnih fitnes obiskovalcev v tem območju ponovitev ne trenira, zato pasu enostavno ne potrebujejo. Lahko si naredijo več škode kot koristi, saj mišicam jedra ne omogočajo, da se krepijo, s tem pa oslabijo naravno stabilnost trupa, ki je zelo pomembna pri povsem vsakdanjih opravilih. Že dvig otroka iz avtomobila, dvig vrečke s tal, številna opravila na vrtu in še marsikaj drugega lahko marsikomu povzroči velike težave.

Arhiv ostalih fit novičk

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih