RizVN Login

BODITE FIT TUDI BREZ NENEHNEGA ŠTETJA KALORIJ

STETJE_KALORIJ
Poletje je čas druženj, izletov, piknikov. Ravno zato je včasih nekoliko težje popaziti na vnos hrane in kalorij.
Nikar se toliko ne obremenjujte z dnevnim kaloričnim vnosom, ampak se osredotočite na količino kalorij, ki jih zaužijete v celem tednu. Če ste za vikend povabljeni na piknik ali zabavo, boste verjetno pojedli nekoliko več. A potem nikar ne imejte slabe vesti zaradi tega. Preprosto v prihodnjih dneh nekoliko več pozornosti namenite svoji prehrani in poskrbite za to, da boste pojedli nekoliko manj, hrana pa prav tako ne bo vsebovala preveč ogljikovih hidratov.

S tem da pazite na tedenski vnos kalorij, nisem imel v mislih obsedenega štetja zaužitih kalorij. V življenju poprečnega človeka, ki bi bil rad videti fit in se tako tudi počutil, enostavno ni potrebe po tem. Štetju in preračunavanju kalorij se preprosto lahko temu izognete tako, da takrat, ko ne načrtujete nobenih družabnih dogodkov, jeste nekoliko manj.

Nikar pa tistih nekaj (pre)več zaužitih kalorij ne kompenzirajte s stradanjem ali dolgotrajno aerobno aktivnostjo. A veliko ljudi počne ravno to. Ne poslužujte se še vi tega nesmiselnega početja. Mnogo bolje bo, če boste v dneh po zabavi nekoliko omejili vnos kalorij in dali prednost prvovrstnim beljakovinam, maščobam in zelenjavi. Bodite pa zato nekoliko pazljivejši pri količini ogljkovih hidratov in sadja.

To je sila preprost način, kako ostati fit čez poletje. Seveda to velja tudi za ostale letne čase in vse kar potrebujete je nekaj volje, odločnosti in samodiscipline.

Arhiv ostalih fit novičk

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih