RizVN Login

Je vaš način življenja zares zdrav?

ZDRAV NEZDRAV NAČIN


Zdrav način življenja ne pomeni nenehnega odpovedovanja vsem stvarem, ki jih imamo radi. Ste na primer povabljeni na zabavo, ki bi se je z veseljem udeležili, a povabilo nanjo raje zavrnete, saj je čas za spanje. Ali pa se z znancem po 2 mesecih dobite na pijači in si piva, čeprav bi si ga z velikim užitkom privoščili, ne naročite, saj se alkohola ne sme piti.

Zdrav način življenja pomeni, da živite življenje, ki ga želite in pri tem zanj prevzemate polno odgovornost. Želim vas spodbuditi k temu, da v življenju iščite nove izkušnje in izzive ter se nikar ne odrecite stvarem, ki so vam pomembne in v katerih najdete svoje zadovoljstvo, četudi se morda ne skladajo ravno z definicijo zdravega načina življenja. Pa naj gre za občasno ponočevanje ali uživanje v sladici, vseeno je.

Da, vse kar sem napisal, mislim resno in če se občasno »pregrešimo«, to ne pomeni, da ne živimo zdravega načina življenja, prav nasprotno. Življenje niso »predalčki« in zagotovo ni zdravo, da živimo v nenehnih prepovedovanjih/odpovedovanjih.

Kljub temu pa ne smem mimo bistvene stvari - zmernosti. Da, ključ je v zmernosti. Le uživajte v malih pregrehah in užitkih, a pomembno je, da tega ne počnete (pre)pogosto, ampak si jih privoščite, ko si tega zares želite. Tako boste vse te drobne radosti le še bolj cenili in v njih veliko bolj uživali, vaše življenje pa bo srečnejše in bolj izpolnjeno.

Arhiv ostalih fit novičk

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih