RizVN Login

POSTENJE NE UPOČASNUJE HITROSTI METABOLIZMA

POSTENJE
Veliko študij dokazuje, da krajša obdobja postenja nimajo vpliva na hitrost bazalnega metabolizma. Potemtakem ni prav nič narobe, če zaužijemo zgolj 2 ali 3 obroke dnevno. Ljudje pa se kljub temu še vedno oklepajo prepričanja, da morajo jesti na 2 do 3 ure ter seveda obvezno zajtrkovati. V nasprotnem primeru se bo njihov metabolizem zelo upočasnil.

Študija z angleške univerze v Nottinghamu dokazuje, da se metabolizem pri 29 osebah, ki so se postile 3 dni oz. 72 ur, ni spremenil. Po 36 urah postenja se je hitrost njihovega bazalnega metabolizma celo zvišala.

Z več študijami, ki so jih znanstveniki opravili na moških in ženskah, starih med 25 in 65 let, so prav tako prišli do spoznanj, da hitrost metabolizma ni povezana s tem, če oseba zajtrkuje ali pa ta obrok preskoči. Tudi število obrokov, primerjali so namreč uživanje 2 in 7 obrokov dnevno, ne vpliva na metabolizem.

Študij, ki to dokazujejo, je mnogo. Da pa vse zgoraj napisano zares drži, je potrebno  to poizkusiti tudi v praksi. In najboljši primer za to sem jaz sam, saj se z 2 do 3 obroki dnevno prehranjujem že skorajda 2 leti. Enako lahko trdi veliko mojih varovancev, ki verjamejo tudi v kaj drugega, kot le v splošno prepričanje, da je 6 obrokov dnevno edini pravi in najbolj zdrav način prehranjevanja.

Viri:   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/

 

Arhiv ostalih fit novičk


Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih