RizVN Login

S TELESNO AKTIVNOSTJO V BOJ NAD DEPRESIJO

aktivnostRaziskovalci treh univerz v Teksasu so se lotili študije, s katero so želeli ugotoviti, kako izključno športna aktivnost vpliva na izboljšanje depresivnih stanj pri ljudeh.
Ugotovili so, da se je depresija pri ljudeh, ki so telesni aktivnosti posvetili pol ure časa od trikrat do petkrat tedensko, zmanjšala za kar 50 %. Pri ostalih, ki so bili zmerno aktivni, pa se je depresija zmanjšala za 30 %.  

Telesna aktivnost na telo vpliva enako učinkovito kot uživanje antidepresivov. Aerobna aktivnost namreč spodbuja nevrotransmiterje v možganih, ti pa proizvajajo hormona serotonin in endorfin, ki skrbita za naše dobro razpoloženje.
Dejstvo je, da s telesno aktivnostjo nikakor ne škodujete svojemu telesu. Kar pa je najpomembnejše, telesna aktivnost, z razliko od uživanja antidepresivov, ne povzroča zasvojenosti.

Če pri sebi začnete opažati kakršnekoli znake depresije,  si vzemite nekaj časa zase in bodite telesno aktivni. Izberite vam najljubšo aktivnost in vaše počutje bo zagotovo takoj boljše. Poudariti velja, da je prve učinke antidepresivov moč opaziti šele po dveh ali treh tednih jemanja.


Vir: http://www.ivillage.co.uk

 

Arhiv ostalih fit novičk

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih