RizVN Login

JAJCA VSAK DAN - DA ALI NE?

rumenjakLjudje verjamejo govoricam, da uživanje jajc dviguje holesterol v krvi ter povečuje  tveganje za nastanek bolezni srca. Res je, da je rumenjak živilo z veliko vsebnostjo holesterola, a je njegov vpliv na holesterol v krvi zares neznaten.

Znanstveniki so opravili mnogo študij in prišli do spoznanj, da holesterol, ki ga zaužijemo s hrano, praktično nima vpliva na raven holesterola v krvi, prav tako pa ne povečuje tveganja za nastanek bolezni srca.

V neki raziskavi je sodelovalo 9500 zdravih ljudi, ki so dnevno zaužili eno ali dve jajci. Rezultati raziskave so pokazali, da jajca niso povečala tveganja za nastanek bolezni srca.

Na harvardski univerzi so leta 1999 izvedli še eno podobno raziskavo. Opravili so preizkus, s katerim so želeli izvedeti, kakšen vpliv ima uživanje jajc na nastanek bolezni srca.
V študiji je sodelovalo več kot 100.000 zdravih moških in žensk, ki so bili razdeljeni v tri skupine. Prva skupina je morala zaužiti manj kot eno jajce na teden, druga eno jajce na dan, tretja pa več kot eno jajce na dan.
S študijo so prišli do zaključkov, da količina zaužitih jajc v nobeni od skupin ni imela kakega omembe vrednega vpliva na tveganje za nastanek bolezni srca in pojav možganske kapi.

Kljub vsemu se je potrebno zavedati, da vse nasičene maščobe niso zdrave. Izogibajte se torej uživanju nasičenih maščob, ki se nahajajo v predelanih in že pripravljenih živilih (sladice, ocvrte jedi, mastni kremni namazi in omake, itn).

Vir: www.yahoo.com

 

Arhiv ostalih fit novičk

Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih