RizVN Login

SEMINAR ZDRAVE PREHRANE

V Golden Gloves Gymu se je 3. novembra 2010, odvijal seminar zdrave in športne prehrane.
Seminar je potekal na podlagi vprašanj, ki so mi jih udeleženci zastavljali. Tematika je bila usmerjena v pravilno pripravo zdravih obrokov in izbiri živil, kombiniranjem živil,...
Prav tako smo se lotili teme nakupovanja živil v trgovinah, kaj paziti pri samem nakupovanju in kje kupovati, saj se pogosto dogaja, da z dobrim namenom kupiti nekaj dobrega in zdravega, dobimo na koncu >mačka v žaklju<.


Med predavanjem sem se dotaknil tudi postnega prehranjevanja, ki je iz vidika praktičnosti in zdravja zelo dobra izbira. Je zelo primeren način prehranjevanja, kadar želimo izgubiti odvečne kilograme, vzdrževati nizek nivo telesne maščobe oz. neko željeno stanje. Prav tako je zelo dobrodošel zaradi prilagoditve vsakemu posameniku in njegovim potrebam. Kot sem pričakoval, so bili na to temo obrazi bolj kot ne začudeni saj je vcepljeno mišljenje, da je potrebno za zdravo in dobro počutje uživati 6 ali celo več obrokov dnevno napačno.

V drugi polovici seminarja, pa je bilo govora o športnih dodatkih tako za rekreativce kot tekmovalce. Kako, kaj in katere dodatke uporabljati pred, med in po vadbi  glede na vrsto aktivnosti in zastavljene cilje.

Za konec naj omenim še, da se premalo zavedamo, koliko je prava izbira in priprava živil v vsakdanjem življenju pomembna. Stavek, ki ste ga verjetno že slišali »Si to, kar ješ« pa še kako drži.
seminar seminar1

seminar4 seminar2

seminar3
Leave your comments

0
  • No comments found

Obvestilo

 Vsi registrirani uporabniki boste:

  • videli vse recepte
  • videli vse fit novičke
  • lahko komentirali prispevke
  • lahko postavljali vprašanja in komentarje pri člankih in receptih

vt shop

E-novice

knjiga_dr_jaz

Vzemi življenje v svoje roke!


 

knjiga 100 odstotno fit medium

 

vt_book

Registrirajte se in prejmite
BREZPLAČEN izvod knjige.

Da, dovolim uporabo piškotkov, saj bo s tem prikaz spletne strani zanesljivejši. Več o piškotkih